• Radno vrijeme
    Pon – pet: 07.00 – 15.00 sati

  • Kontaktirajte nas korisnik041@socskrb.hr

Centar za socijalnu skrb Križevci

Članovi projektnog tima „Novi početak“ razgovarali o zapošljavanju stručnjaka za rad sa žrtvama nasilja i drugim aktivnostima

projekt novi pocetak slika 4

U prostorima Županijske uprave  23.ožujka 2021.g. održan je  četvrti sastanak projektnog tima projekta „Novi početak“ kojemu su prisustvovali predstavnici Koprivničko-križevačke županije kao korisnika, projektnih partnera Udruge HERA Križevci i Centra za socijalnu skrb Križevci te PORA-e Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije.

Članovi tima predstavili su dosad provedene aktivnosti te istaknuli kako je u tijeku postupak zapošljavanja socijalnog radnika, stručnog savjetnika za rad sa žrtvama nasilja i asistenta u skloništu, čijim će zaposlenjem sigurna kuća i formalno početi djelovati. Po zapošljavanju, za nove će djelatnike biti organizirane edukacije predviđene u projektu.

Sigurna kuća trenutno se nalazi u unajmljenom prostoru, što se financira preko projekta, a nabavljen je i prvi dio potrebne opreme.

Također, u tijeku je postupak javne nabave za radove na uređenju sigurne kuće, koji će uskoro biti ugovoreni, a projekt predviđa i osiguravanje prehrambenih namirnica i drugih potrepština za korisnike. U pripremi je i kupnja automobila, kojim će raspolagati djelatnici sigurne kuće.

Sudionici sastanka informirani su i kako je izrađen prvi zahtjev na nadoknadom sredstava izrađen te su dogovorene daljnje aktivnosti.

Preko projekta „Novi početak“ sredstvima Europskog socijalnog fonda osigurano je 9.233.880,49 kuna za unaprjeđenje sustava podrške, prevencije i zaštite od nasilja nad ženama, jačanje kapaciteta stručnjaka koji rade sa ženama žrtvama nasilja i žrtvama nasilja u obitelji, te podizanje svijesti javnosti o pravima žrtava nasilja. U sklopu ovog projekta, koji je započeo u studenom 2020. i traje 30 mjeseci, planira se urediti i opremiti prostor sigurne kuće za žrtve nasilja u obitelji na području Koprivničko-križevačke županije.

PRAVO NA PRISTUP INFORMACIJA

Pravo na pristup informacijama je pravo korisnika na traženje i dobivanje informacije kao i obvezu tijela javne vlasti da omogući pristup zatraženoj informaciji,

odnosno da objavljuje informacije neovisno o postavljenom zahtjevu kada takvo objavljivanje proizlazi iz obveze određene zakonom ili drugim propisom.