• Radno vrijeme
    Pon – pet: 07.00 – 15.00 sati

  • Kontaktirajte nas korisnik041@socskrb.hr

Centar za socijalnu skrb Križevci

Završeni radovi na uređenju sigurne kuće

U prostoru Županijske uprave  dana 31.08.2022.godine održan je sastanak projektnog tima projekta Novi početak. Kojemu su prisustvovali predstavnici Koprivničko-križevačke županije, Udruge HERA Križevci, Centra za socijalnu skrb Križevci i PORA-e Regionalne razvojne agencije KKŽ.

sugnra kuca 2 9 2022 1

Na sastanku se razgovaralo o aktivnostima u projektu te planovima za naredno razdoblje, a partneri su prezentirali detalje iz svog područja djelovanja.

Najvažnija novina je završetak radova na obnovi zgrade sigurne kuće, čija je vrijednost nešto više od 4 milijuna kuna s PDV-om. Novouređeni prostori uskoro će biti predani na upravljanje HERA-i, a uslijedit će i opremanje sigurne kuće.

U nastavku sastanku dogovoreni su detalji o organizaciji javne kampanje „Za nasilje nema opravdanja“ koja je planirana za 22.rujna u Đurđevcu, a uslijedit će i duge promotivne aktivnosti. Također je bilo riječi i o tijeku financiranja projekta i nadolazećim izvještajima o napretku.

Preko projekta Novi početak sredstvima Europskog socijalnog fonda osigurano je 9.233.880,49 kuna za unaprjeđenje sustava podrške, prevencije i zaštite od nasilja nad ženama, jačanje kapaciteta stručnjaka koji rade sa ženama žrtvama nasilja i žrtvama nasilja u obitelji, te podizanje svijesti javnosti o pravima žrtava nasilja. U sklopu ovog projekta, koji je započeo u studenom 2020. i traje 30 mjeseci, planira se urediti i opremiti prostor sigurne kuće za žrtve nasilja u obitelji na području Koprivničko-križevačke županije.

PRAVO NA PRISTUP INFORMACIJA

Pravo na pristup informacijama je pravo korisnika na traženje i dobivanje informacije kao i obvezu tijela javne vlasti da omogući pristup zatraženoj informaciji,

odnosno da objavljuje informacije neovisno o postavljenom zahtjevu kada takvo objavljivanje proizlazi iz obveze određene zakonom ili drugim propisom.